Nexans câştigă un contract la cheie in valoare de 90 de milioane de euro pentru primul sistem subteran de cablu de 400 kV din Dubai

Proiectul pentru fabricarea şi instalarea în tunel special construit pentru cabluri a noi circuite de extra-inalta tensiune va contribui la satisfacerea necesarului de energie a Dubaiului

Paris, 27 aprilie 2010 – “Dewa” (Dubai Electricity and Water Authority) a atribuit companei Nexans, lider mondial în productia de cabluri, un contract la cheie in valoare de 90 mil. euro pentru constructia in Dubai a primului sistem de cablu subteran de extra-înaltă tensiune cu functionare la 400 kV. Proiectul va juca un rol cheie în planurile “Dewa” destinate modernizării infrastructurii sale de transport a energiei electrice, pentru a răspunde cererii în continuă creştere de energie create de expansiunea rapidă a Emiratului Dubai.
Dewa construieşte în prezent o noua statie de 400/132 kV la Mamzar Beach. Proiectul Nexans va face legătura acesteia cu alte două staţii de înaltă tensiune existente la Mushriff şi Nahda prin intremediul a mai mulţi kilometri de circuite de cablu XLPE de 400 kV instalate pe sub străzile din Dubai în tuneluri din beton special construite, utilate cu sisteme de ventilatie si sistem de protecţie împotriva incendiilor. Contractul la cheie include livrarea şi instalarea a aproximativ 60 km de cablu XLPE de 400 kV şi a accesoriilor necesare, precum şi construcţia de tuneluri subterane pentru cablu.
"Acest contract important, pentru modernizarea infrastructurii de transport a energiei electrice din Dubai, este recunoaşterea pentru inca o data a capacitatii dovedite Nexans de a implementa proiecte de extra-înaltă tensiune complexe si inovative din punct de vedere tehnic", spune Dirk Steinbrink, Managing Director al Nexans Land High Voltage Business Group. "Prezentul contract continua dupa finalizarrea cu succes a proiectelor anterioare în această regiune, cum ar fi prima implementare a unui sistem de cablu de 400 kV în Abu Dhabi în 2003 şi primului proiect de 400 kV, în Qatar, în 2007."
Cablul XLPE de 400 kV pentru proiectul “Dewa” va fi produs de unitatea Nexans din Charleroi (Belgia). Acesta va avea un conductor de 2500 mm2 cu sarme de cupru emailate. Contractul este programat pentru finalizare în termen de 18 luni.

Despre Nexans
Avînd energia ca baza a dezvoltarii sale, Nexans, liderul mondial în industria cablurilor, ofera o gama larga de cabluri şi sisteme de cablare.
Grupul este un jucator global major în infrastructura, industrie, constructii si in zona LAN (Local Area Network). Nexans se adreseaza numeroaselor segmente de piaţă: de la energie, transport si retele de telecomunicatii, la constructii navale, petrol şi gaze, energie nucleară, industria auto, electronica, aeronautica, utiliaje de ridicat/poduri rulante şi automatizare.
Nexans este o companie responsabilă, care priveşte dezvoltarea durabilă ca parte integrantă a strategiei sale globale şi operaţionale. Produse permanent inovatoare, soluţii şi servicii, dezvoltarea şi implicarea angajaţilor, şi introducerea proceselor industriale sigure cu impact scazut asupra mediului sunt printre iniţiativele-cheie care plaseaza Nexans la baza unui viitor durabil.
Cu o prezenta industriala in 39 de tari si activitati comerciale globale, Nexans are 22,700 de angajati şi a avut vânzări în 2009 de 5 miliarde de euro. Nexans este listată la NYSE Euronext Paris, compartimentul A. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să consultaţi www.nexans.com

Related Document

Your Contact

Angéline Afanoukoe Press relations
Phone +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Phone +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com

About Nexans

With energy as the basis of its development, Nexans, worldwide leading expert in the cable industry, offers an extensive range of cables and cabling systems. The Group is a global player in the infrastructure, industry, building and Local Area Network markets. Nexans addresses a series of market segments: from energy, transport and telecom networks to shipbuilding, oil and gas, nuclear power, automotives, electronics, aeronautics, material handling and automation.
Nexans is a responsible industrial company that regards sustainable development as integral to its global and operational strategy. Continuous innovation in products, solutions and services, employee development and engagement, and the introduction of safe industrial processes with limited environmental impact are among the key initiatives that place Nexans at the core of a sustainable future.
With an industrial presence in 40 countries and commercial activities worldwide, Nexans employs 23,700 people and had sales in 2010 of more than 6 billion euros. Nexans is listed on NYSE Euronext Paris, compartment A. For more information, please consult www.nexans.com.